Hverdagen på grøn stue

Uge 10-11

Kære forældre 
Lige nu arbejder vi med kulturelle værdier omkring påsken. Vi klipper påsketing i form af kyllinger og karsekyllinger. Annemette  har førskolebørnene med i fritteren, hvor de laver klip med en model der er udfordrende og med mange detaljer - det stiller krav til deres finmotorik og koncentration. På stuen arbejder vi med en model for begyndere, så børnene kan få opøvet en læring i at klippe efter en steg.   
Vi laver påskepynt til stuen, da vi skal holde påskefrokost den 25 marts. 

Kærlig hilsen 
Annemette, Victoria og Gerda

Uge 46

Kære forældre.

 

Vi er gået i gang med de kulturelle værdier omkring julen. 

Vi er i gang med til og fra kort. Hvor vi øver det finmotorisk, klipper og klister. det er en aktivitet vi ikke har brugt meget tid på, da vi skal være meget ude, på grund af coronaen.

Så vi sætter fokus på finmotorikke, her i jule perioden.

 

På forældrestue mødet, talte vi bl.a. om selvhjulpenhed.  Vi kan tydligt mærke at i har været  gode medspiller og har taget det til jer. Vi har nogle stolte børn, der kan og vil selv tage tøj på.

Det giver robusthed, selvtillid og selvværd.

 

Kh.

Mikkel og Gerda.

Uge 33

Kære forældre.

Så er vi begyndt på et nyt børnehave år, de fleste børn er vendt tilbage efter en dejlig lang sommerferie. Der har været stor gensynsglæde og mange oplevelser at fortælle om.

Vi nyder det dejlige sommervejr, havevanderen køre dagen lang og sandkassen er lavet om til svømme bassin, så børnene kan blive kølet ned. Børnene får safte vand til deres formiddags mad, så de får væske nok.  Vi vil gerne, at jeres barn, har en fyldt drikke dunk med, hver dag, her i den varme periode. Drikkedunken skal tages med hjem og vaskes hverdag. Den står ude i varmen og bliver meget varm, selvom vi skifter vand flere gange om dagen. Det kan nemt blive en bakterie bombe.

Gustavs lillesøster Anna er begyndt og på mandag starter Theodora, en pige på 5 år. så gruppen har 7 førskolebørn.

 

rigtig god weekend.

Mikkel og Gerda.

Uge 10

 

Vi har fået fire nye skønne børn på stuen, Melanie, Magnus, Nicklas og Salima. Vi har brugt meget tid på at lege på gulvet, for at få dem integreret på stuen. De store har været utrolig gode til at tage godt imod dem.

 

Nu er vi mange på stuen, og derfor har vi valgt at dele os op omkring madpakketid. De store går med Mia op i fritteren, og de små og mellem bliver tilbage sammen med Søren og Gerda. For at skabe mere ro og nærvær omkring spisesituationen. Så det bliver hyggeligt for alle 😊

 

Onsdag tog Mia 4 drenge med ned i Brugsen for at handle ind til maddagen. Drengene synes det var spændende at skulle cykle på Katholts Christiania cykel, og kunne hygge sig sammen på turen.

 

Torsdag var de store piger med Mia i fritteren, hvor de tilberedte kødsovs til maddag.

 

Fredag var der feststemning, og vi nød den gode mad, der var lavet, pasta kødsovs og grøntsager. Det var desværre ikke alle børn, der havde lyst til at smage den gode kødsovs, men alle børnene gik mætte fra bordet. Vi sluttede af med en lille dessert.

 

Rigtig god weekend 😊

Hilsen Søren, Mia og Gerda

Uge 8

 

Efter mange børn havde haft en dejlig vinterferie, var gensynsglæden stor. Børnene legede så godt. Der blev både leget i dukkekrogen, puderummet og i lillestuen med mobilos.

 

I løbet af ugen har børnene snakket rigtig meget om fastelavn, og vi har forberedt os med at klippe katte og lave masker og katte ud af perler. Ugens aktiviteter har sat fokus på deres fin motorik.

 

Endelig kom fredag, hvor vi slog katten af tønden, og børnene havde gjort rigtig meget ud af deres udklædning 😊

 

God weekend

Venlig hilsen Søren og Mia

Uge 6

 

I denne uge har vi fået to nye børn på Grøn stue. Vi siger velkommen til Alberte og Villads.

 

Vi har også fået en ny pædagog, Sarah Pontoppidan, som er begyndt på rød stue.

 

I mandags fejrede vi Oles 3 års fødselsdag her i børnehaven. Tirsdag afsluttede vi vores musikforløb med musikpædagogen Christine fra musikskolen. Børnene har været meget optaget af forløbet. Vi har øvet turtagning med instrumenter, hvor vi skulle følge Christines instruktioner. Vi har både spillet på trommer, rasle æg, maracas, tamburin, xylofon og lyttet til klaver, guitar og trompet.

 

Torsdag fik alle førskoledrengene lov til at komme med ned i gymnastiksalen og spille nerf gun, som de synes var rigtig sjovt, og de gik rigtig meget op i det. Drengene fik både øvet turtagning og rent motorisk blev de udfordret med at skulle lade pistolerne.

 

Fredag hyggede vi på stuen med at lave fastelavnspynt.

 

God ferie til de heldige og rigtig god weekend til det arbejdende folk 😊

Kærlig hilsen Søren, Gerda og Mia

Uge 2

I ønskes alle et rigtig godt nytår 😊

 

Der var stor gensynsglæde efter en dejlig lang ferie i mandags. Børnene havde en masse at fortælle, om alt det de havde oplevet i ferien. Lige fra julegaver til fyrværkeri nytårsaften.

I løbet af ugen har vi brugt meget tid på at lege, og vi voksne har haft meget fokus på det sociale, da vi kan mærke på nogle af børnene, at de har været vant til at sætte deres egen dagsorden. Så vi skal lige i gang efter en ferie 😊

 

Efter ferien har vi fået en ny pige på stuen, der hedder Kaja og er 4 år.

 

God weekend.

Kærlig hilsen Mia og Gerda